10 Cách giặt giày trắng sạch ố vàng như mới hiệu quả 100%

Një këpucë e bardhë e ndritshme krijon gjithmonë një ndjenjë freskie dhe pastërtie. Megjithatë, pas një periudhe përdorimi, këpucët e bardha shpesh zverdhen dhe nuk janë më të pastra si origjinali. Nëse nuk dini si të lani këpucët e bardha, mund ta përkeqësoni këtë situatë. Në artikull, Tam Anh Leather do t’ju sjellë si të lani këpucët e bardha pastroni njollat ​​e verdha si te reja.

Pse këpucët e bardha zverdhen?

Këpucët janë zverdhur mund të jetë për shkak të shumë arsyeve të ndryshme. Shkaqet e zakonshme të zverdhjes së këpucëve të bardha përfshijnë:

– Ekspozimi ndaj papastërtive, dheut dhe papastërtive të tjera: Ecja në rrugë ose sportet në bar mund t’i ekspozojnë këpucët ndaj shumë papastërtive dhe pluhurit, duke çuar në zverdhjen e këpucëve.

Kontakti me ujin ose yndyrën: Pikat e ujit ose të gjitha llojet e yndyrës në rrugë mund të njollosin gjithashtu këpucët.

Koha e përdorimit: Kur këpucët përdoren për një kohë të gjatë, baza e bardhë e këpucëve mund të zbehet, këpucët do të zverdhen dhe do të humbasin bardhësinë e tyre të pastër.

Përdorimi i pastruesve të gabuar: Pastruesit që nuk janë për këpucët e bardha ose përdorimi i tepërt i detergjentit gjithashtu mund të njollosin këpucët.

– Moti: Në mjedise me lagështi të lartë ose kur është vapë, këpucët zverdhen më shpejt.

shkëlqim këpucësh të bardha

Këpucët e bardha të zverdhura do të humbasin bukurinë dhe sofistikimin e tyre, duke i bërë ato të duken të pista dhe jo të pastra. Nuk do të ndiheni rehat kur përdorni këpucë të bardha të zverdhura, gjë që ndikon gjithashtu në rehatinë dhe besimin tuaj. Për më tepër, nëse këpucët nuk mirëmbahen dhe kujdesen mirë, kjo do të çojë në dëmtime të këpucëve dhe ulje të jetëgjatësisë.

Gjërat që duhet t’i kushtoni vëmendje për pastrimin e këpucëve të bardha pa zverdhje

Kur lani këpucët e bardha, ka disa gjëra që duhen mbajtur parasysh për t’u siguruar që këpucët të mos dëmtohen dhe të pastrohen me aq efikasitet sa pritej. Këtu janë gjërat që duhen mbajtur parasysh:

1. Ndani këpucët e bardha nga këpucët me ngjyra të tjera

Nëse i lani këpucët e bardha me këpucë me ngjyra të tjera, kjo mund të çojë në çngjyrosje dhe dëmtim të këpucëve. Pra, ndani këpucët e bardha nga këpucët e tjera me ngjyra përpara se t’i lani.

2. Pastroni papastërtitë përpara se të lani

Para se të lani këpucët, duhet të pastroni papastërtitë dhe njollat ​​në këpucë me një furçë ose leckë të butë. Ky aktivitet do të ndihmojë që këpucët e bardha të lahen më të pastra.

si të lani këpucët e bardha

Vini re se kur lani këpucët e bardha, të gjitha njollat ​​e verdha do të zhduken

3. Zgjidhni programin e duhur të larjes

Për të shmangur dëmtimin e këpucëve, duhet të zgjidhni programin e duhur të larjes në lavatriçe. Rekomandohet përdorimi i ciklit të larjes me dorë ose cikli i butë për të larë këpucët me kujdes.

4. Përdorni detergjentin e duhur

Në procesin e larjes së këpucëve, duhet të përdorni një detergjent të përshtatshëm për llojin e pëlhurës së këpucëve. Nëse nuk e dini se cili detergjent është i duhuri për ju, mund të gjeni informacion në etiketën e larjes së këpucëve ose të konsultoheni me një profesionist.

5. Thani këpucët siç duhet

Pas larjes, duhet t’i thani siç duhet këpucët e bardha për të shmangur dëmtimin e këpucëve. Mos i thani këpucët në rrezet e diellit direkte, por duhet t’i thani këpucët në verandë ose në një vend të freskët.

Mund ta shikoni tani: si të pastroni atletet

Si të pastroni këpucët e bardha për të hequr njollat ​​e verdha

Referojuni mënyrave për të larë në mënyrë efektive këpucët e bardha, të pastra, aromatike, pa njolla të verdha.

1. Përdorni pluhur larës

Përdorimi i detergjentit të rrobave është një nga mënyrat më të thjeshta dhe më të lehta për të pastruar këpucët e bardha të zverdhura. Detergjenti mund të përdoret për të pastruar shumë lloje të ndryshme këpucësh, por është e rëndësishme të kontrolloni etiketën e rrobave në këpucë përpara se ta bëni këtë për të shmangur dëmtimin e materialit të këpucëve. Përveç kësaj, hapat e mësipërm duhet të ndërmerren me butësi për të shmangur dëmtimin e këpucëve. Këtu janë hapat për të larë këpucët me detergjent në detaje:

Hapi 1: Ndani këpucën nga lidhësit dhe vishni këpucën me një peshqir ose letër për të shmangur kontaminimin e lidhësve dhe pjesës së brendshme të këpucës.

Hapi 2: Përdorni ujë të pastër për të larë këpucët për të hequr pluhurin dhe papastërtitë në sipërfaqe.

Hapi 3: Aplikoni një shtresë pluhuri larës në sipërfaqen e këpucëve. Kushtojini vëmendje zonave të zverdhura, mund të shtoni pak detergjent për të rritur efektin e pastrimit.

këpucët zverdhen pas larjes

Përdorni një furçë të butë për të pastruar butësisht sipërfaqen e këpucëve

Hapi 4: Përdorni një furçë të butë për të fërkuar butësisht dhe në mënyrë të barabartë detergjentin në sipërfaqen e këpucëve. Lërini këpucët të zhyten në ujë për rreth 30 minuta në mënyrë që detergjenti të ketë kohë për të punuar.

Hapi 5: Pasi këpucët të jenë njomur për një kohë të mjaftueshme, përdorni një furçë të butë për të pastruar këpucët. Kushtojini vëmendje që të fërkoni në mënyrë të barabartë si në zonën e zverdhur ashtu edhe në zonat e tjera të këpucës.

Hapi 6: Lani këpucët me ujë të pastër për të hequr detergjentin dhe papastërtitë. Thani këpucët me një peshqir ose letër të pastër, por mos përdorni tharëse.

2. Përdorni sodë buke

Soda e bukës është një nga aditivët e zakonshëm në produktet e pastrimit. Kjo është gjithashtu një metodë ekologjike për të pastruar këpucët e zverdhura. Nëse keni disa njolla të forta, mund të përdorni më shumë uthull dhe pluhur pjekjeje për të rritur fuqinë e pastrimit. Këtu janë udhëzimet për përdorimin e sodës së bukës për të pastruar këpucët e zverdhura:

Hapi 1: Ndani lidhëset e këpucëve nga këpuca dhe hiqni shtrojën. Përzieni sodën e bukës me pak ujë derisa të formohet një pastë e trashë dhe kremoze.

Hapi 2: Aplikoni një shtresë kremi me sodë buke në sipërfaqen e këpucës së zverdhur dhe lëreni të thithë për 15 minuta për t’i dhënë kohë sodës së bukës për të punuar.

Si të lani këpucët e bardha pa u zverdhur?

Përzieni sodën e bukës për të zbardhur këpucët

Hapi 3: Përdorni një furçë të butë për të pastruar sipërfaqen e këpucëve dhe sigurohuni që të shpëlani kremin e sodës së bukës.

Hapi 4: Lani këpucët me ujë të pastër dhe thajini me një peshqir ose letër. Lërini këpucët të thahen plotësisht dhe mbajini larg nga rrezet e diellit direkte për të shmangur dëmtimin e materialit të këpucëve.

3. Përdorni uthull molle

Përpara se të përdorni uthull molle për të pastruar këpucët e bardha të zverdhura, është mirë të provoni fillimisht një zonë të vogël të këpucës për t’u siguruar që letra të mos jetë zbehur ose dëmtuar. Përveç kësaj, absolutisht mos përdorni një përzierje të uthullës së mollës që është shumë e fortë pasi mund të dëmtojë këpucët tuaja. Ju mund të bëni hapat e mëposhtëm:

Hapi 1: Përzieni uthullën e mollës dhe ujin në një raport 1:1. Duke përdorur një copë pambuku ose leckë të butë, njomni detergjentin ose sapunin në mënyrë të barabartë në peshqir dhe më pas fshijeni butësisht sipërfaqen e zverdhur të këpucëve.

Si t'i bëni këpucët e bardha të ndalojnë zverdhjen?

Përdorni një leckë të butë për të tharë këpucët e bardha pas zbardhjes me uthull molle

Hapi 2: Përdorni një jastëk të ri pambuku ose peshqir tjetër të butë të zhytur në tretësirën e uthullit të mollës të sapo përzier. Më pas fshijeni sipërfaqen e zverdhur të këpucëve, veçanërisht në zonat më të pista.

Hapi 3: Përdorni ujë të pastër për të shpëlarë këpucët, më pas thajini ato butësisht.

4. Përdorni zbardhues

Zbardhuesi është një kimikat i fuqishëm që mund të largojë njollat ​​e verdha nga këpucët. Megjithatë, kur përdorni zbardhues, duhet pasur kujdes pasi kjo mund të dëmtojë materialin e këpucëve dhe mund të jetë e dëmshme për shëndetin. Këtu janë udhëzimet për përdorimin e zbardhuesit për të pastruar këpucët e bardha:

Hapi 1: Ndani këpucën nga lidhësi i këpucëve dhe vishni këpucën me një peshqir ose letër. Përzieni zbardhuesin me ujë të pastër në një raport 1:1 ose siç udhëzohet nga prodhuesi i zbardhuesit.

Hapi 2: Përdorni një furçë të butë për të pastruar butësisht sipërfaqen e zverdhur të këpucëve me një zgjidhje zbardhuese.

si të zbardhoni këpucët e bardha

Përdorni një furçë të butë për të pastruar butësisht këpucët e bardha me zgjidhje zbardhuese

Hapi 3: Fshijeni sipërfaqen e këpucëve me një peshqir të pastër ose letër të thatë. Pas pastrimit të këpucëve, shpëlajini këpucët me ujë të pastër dhe thajini me një peshqir ose letër.

Kur përdorni zbardhues për të pastruar këpucët, vishni doreza mbrojtëse dhe lexoni me kujdes udhëzimet e prodhuesit. Mos përdorni zbardhues direkt në materiale të ndjeshme si lëkura e butë, nubuck ose kamoshi. Nëse ka ndonjë reagim të padëshiruar, përdoruesit duhet të ndërpresin përdorimin dhe të konsultohen me një specialist.

5. Përdorni alkool mjekësor

Alkooli mjekësor mund të përdoret për të zbardhur këpucët, por kjo metodë duhet të përdoret me kujdes pasi alkooli mund të dëmtojë materialin e këpucëve. Këtu janë udhëzimet për përdorimin e alkoolit mjekësor për të zbardhur këpucët:

Hapi 1: Ndani këpucën nga lidhësi i këpucëve dhe vishni këpucën me një peshqir ose letër. Përdorni alkool mjekësor dhe topa pambuku për të fshirë butësisht zonat e zverdhura në këpucë. Alkooli gradualisht do të gërryejë njollën e verdhë dhe sipërfaqja e këpucës ndonjëherë e bën atë të zbehtë.

zbardhues i bardhë i këpucëve

Përdorni sprej me alkool mjekësor në këpucët e bardha për të hequr njollat ​​e verdha

Hapi 2: Thani këpucët me një peshqir ose letër të pastër. Duhet pasur kujdes kur përdorni alkool mjekësor për të shmangur dëmtimin e materialit të këpucëve. Rekomandohet që të provoni produktin në një zonë të vogël të këpucës përpara se ta aplikoni në të gjithë për të shmangur dëmtimin e këpucës.

6. Pastroni këpucët me peroksid hidrogjeni

Peroksidi i hidrogjenit është një kimikat i quajtur Peroksid Hidrogjeni, i cili përdoret për të zbardhur këpucët dhe gjithashtu pastron dhe vret bakteret në sipërfaqen e këpucëve. Për të zbardhur këpucët me peroksid hidrogjeni, mund të ndiqni këto hapa:

Hapi 1: Holloni tretësirën e peroksidit të hidrogjenit me ujë në një raport 1:3 (1 pjesë peroksid hidrogjeni dhe 3 pjesë ujë).

Hapi 2: Përdorni një furçë të vogël ose një leckë të butë pambuku të zhytur në tretësirë ​​të holluar të peroksidit të hidrogjenit, më pas aplikojeni në mënyrë të barabartë në sipërfaqen e këpucëve.

Si të bëni këpucë jo të verdha

Përdorni një furçë të vogël të zhytur në peroksid hidrogjeni për të pastruar sipërfaqen e zverdhur të këpucëve

Hapi 3: Lëreni tretësirën në sipërfaqen e këpucës për rreth 10-15 minuta për të lejuar që përbërësi i peroksidit të hidrogjenit të depërtojë në sipërfaqe. Pasi të keni pritur mjaftueshëm kohë, përdorni ujë të pastër për të shpëlarë sipërfaqen e këpucëve.

Hapi 4: Thani këpucët në një vend të freskët, shmangni rrezet e diellit direkte për të parandaluar zbehjen e këpucëve.

7. Përdorimi i ujit Micellar

Micellar Water është një pastrues makijazhi i bërë nga heqësit e grimit dhe uji i pastruar, i cili mund të përdoret për të zbardhur këpucët. Këtu janë udhëzimet për përdorimin e ujit Micellar për të zbardhur këpucët:

Hapi 1: Vendosni pak Ujë Micellar në një copë pambuku ose një leckë të butë.

Hapi 2: Fërkojeni butësisht këpucën me një jastëk pambuku ose leckë të butë.

Si të bëni thembra të këpucëve jo të verdha?

Përdorni një leckë të butë të njomur me ujë Micellar për të fshirë sipërfaqen e këpucëve të bardha që janë zverdhur

Hapi 3: Lani këpucët me ujë të pastër dhe thajini me një peshqir ose letër.

Uji Micellar është një produkt i sigurt dhe i butë që është i padëmshëm për lëkurën dhe pa kimikate të dëmshme. Megjithatë, ky nuk është një produkt i specializuar për zbardhjen e këpucëve dhe efekti do të jetë më i ngadalshëm se produktet e specializuara. Nëse keni një njollë të vogël të verdhë që nuk është ngjitur fort, ajo mund të hiqet me ujë Micellar.

8. Përdorni limon për të pastruar njollat

Limoni është një metodë natyrale dhe efektive për zbardhjen e këpucëve. Ja se si të përdorni limonin për të zbardhur këpucët tuaja:

Hapi 1: Ndani këpucët nga lidhësit dhe vishni këpucët me një peshqir ose letër për të shmangur lagimin e lidhëseve dhe shtrojëve.

pastrues këpucësh të bardha

Përdorni feta të holla limoni për të fërkuar në sipërfaqen e këpucëve të bardha që janë zverdhur

Hapi 2: Pritini limonin në feta të holla. Fërkojeni mbi njollat ​​dhe sipërfaqet e zverdhura të këpucëve me feta limoni. Fërkojeni lehtë dhe në mënyrë të barabartë në të gjithë sipërfaqen e këpucës.

Hapi 3: Lërini këpucët të thahen natyrshëm për rreth 1 deri në 2 orë. Nëse mbeten njollat ​​e verdha, mund të vazhdoni të pastroni me një fetë limoni.

Si t’i mbani këpucët të pastra dhe të bardha?

Për t’i mbajtur këpucët tuaja të bardha dhe të pastra, mund të blini mbrojtëse këpucësh ose spërkatës të papërshkueshëm nga uji për t’i mbrojtur ato nga papastërtitë dhe papastërtitë. Kur pastroni këpucët, duhet të përdorni peshqir të butë që lahen dhe këpucë të sheshta për të pastruar sipërfaqen e këpucëve dhe për të shmangur dëmtimin e materialit të këpucëve.

Nëse nuk i përdorni këpucët për një kohë të gjatë, paketoni ato në një kuti këpucësh të mbyllura ose mbështillini me një qese lecke. Kjo do të ndihmojë në mbajtjen e këpucëve të thata dhe pa pluhur. Ju gjithashtu duhet t’i pastroni këpucët periodikisht duke fshirë sipërfaqen e këpucëve me një leckë të butë dhe këpucë të sheshta për t’i mbajtur këpucët të pastra.

Si të shpëtojmë nga e verdha e këpucëve

Thani këpucët siç duhet për t’i mbajtur ato të bardha

Në veçanti, për të pastruar këpucët e bardha pa u zverdhur, është e nevojshme të dini se si t’i thani siç duhet këpucët. Pasi këpucët të jenë lagur ose pastruar, lërini këpucët të thahen natyrshëm dhe shmangni efektet e temperaturës së lartë ose rrezet e diellit direkte. Mos i thani këpucët në tharëse dhe mos përdorni tharëse për të tharë këpucët.

Tam Anh ju fton të shihni më shumë: si të pastroni këpucët e zeza të kanavacës

Më sipër janë mënyrat për të pastruar bukur këpucët e bardha, hiqni menjëherë njollat ​​e verdha. Me metodat e mësipërme do t’i mbani këpucët tuaja të pastra dhe të bardha për një kohë të gjatë. Ndiqni Tam Anh Leather për të lexuar shumë artikuj të tjerë të dobishëm.

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết 10 Cách giặt giày trắng sạch ố vàng như mới hiệu quả 100% . Đừng quên truy cập Chaolong TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *