10+ Cách tẩy vết mốc lâu ngày trên quần áo đơn giản sạch 100%

Njollat ​​e mykut në rroba janë të pashmangshme kur lagështia është e lartë, veçanërisht me klimën e Vietnamit. Mënyra se si të hiqni njollat ​​e gjata të mykut në rroba është gjithmonë një çështje shqetësuese për të gjithë. Në artikullin më poshtë, Tam Anh Leather do të ndajë me ju mënyra të thjeshta dhe efektive për t’u marrë me njollat ​​e forta të mykut.

Pse mykohen rrobat?

Rrobat e mykura shkaktohen nga rritja e baktereve të mykut në sipërfaqen e pëlhurës së veshjes. Bakteret e mykut jetojnë dhe rriten në mjedise të lagështa dhe të ngrohta me qarkullim të dobët të ajrit. Zonat me kushte të tilla janë mjedise ideale për bakteret e mykut që të shumohen, rriten dhe riprodhohen.

hiqni mykun nga rrobat

Nëse rrobat janë të lagura ose të ekspozuara ndaj ujit për një kohë të gjatë, kjo do të krijojë kushte të favorshme për rritjen e baktereve të mykut. Bakteret mund të ushqehen me materialin e veshjeve dhe të rriten në myk. Sa më i gjatë të jetë myku, aq më lehtë është të shkatërrohet pëlhura e rrobave dhe të shkaktohet dëmtim.

Efektet e dëmshme të njollave afatgjata të mykut në rroba

Njollat ​​e mykut në rroba mund të shkaktojnë shumë dëme për shëndetin dhe aktivitetet e përditshme të njerëzve. Këtu janë disa efekte të dëmshme të njollave afatgjata të mykut në rroba:

Irritimi dhe alergjitë: Kur jeni në kontakt të vazhdueshëm me mykun, mund të përjetoni acarim ose reaksion alergjik. Kjo gjendje mund të çojë në simptoma të tilla si rrjedhje hundësh, kruajtje, dermatit dhe alergji të lëkurës.

Sëmundjet e frymëmarrjes: Nëse thithni polen të mykur në ajër, mund të merrni sëmundje të frymëmarrjes, si astma dhe pneumonia.

si të zbardhni rrobat

Tretja dhe dehja: Nëse gëlltitni polen të mykur, mund të keni probleme me tretjen dhe të helmoheni.

Rrobat e dëmtuara: Myku mund të dëmtojë rrobat tuaja nëse lihet në pëlhurë për një kohë të gjatë. Mund të sjellë njolla të verdha dhe të zeza në rroba, duke ulur qëndrueshmërinë e rrobave, duke ulur vlerën e tyre.

10+ Si të hiqni njollat ​​e gjata të mykut në rroba

Ju duhet t’i mbani rrobat tuaja të pastra dhe të thata për të shmangur njollat ​​e mykut. Nëse myku tashmë është shfaqur në rrobat tuaja, përdorni metodat e mëposhtme për të hequr mykun.

1. Përdorni Acid citrik

Acidi citrik është një acid organik natyral me veti antibakteriale dhe deodoruese. Kështu që njerëzit shpesh e përdorin këtë substancë për të hequr papastërtitë dhe për të pastruar mykun. Acidi citrik ka veti kimike, prandaj është e nevojshme të mbani doreza gjatë përdorimit dhe të shmangni kontaktin e drejtpërdrejtë me lëkurën dhe sytë. Duhet të përdoret në një mjedis të ajrosur mirë për të shmangur thithjen.

heqës myku i rrobave

Hapat për përdorimin e acidit citrik për të hequr mykun nga rrobat janë si më poshtë:

Hapi 1: Përgatitja e tretësirës së acidit citrik: Tretni rreth 50-100 g acid limoni në 1 litër ujë të ngrohtë, përzieni mirë derisa të treten plotësisht.

Hapi 2: Thithni rrobat në tretësirë: Vendosni rrobat e mykura në një lavaman ose legen të madh, hidhni tretësirën e acidit citrik në vaskë ose lavaman aq sa të njomni rrobat. Thithni rrobat në tretësirë ​​për rreth 30-60 minuta.

Hapi 3: Larja me ujë shtesë: Pas njomjes, hiqni rrobat nga tretësira e acidit citrik, lani më shumë me ujë të pastër dhe thajini rrobat.

2. Përdorni uthull të bardhë për të hequr mykun nga rrobat

Uthulla e bardhë konsiderohet si një nga mënyrat më efektive dhe natyrale për të hequr njollat ​​e mykut në rroba. Si të hiqni mykun nga rrobat e bardha ose me ngjyrë të hapur me uthull të bardhë nuk dëmton ngjyrën e pëlhurës. Megjithatë, nëse jeni duke hequr mykun nga rrobat me shumë ngjyra, kontrolloni fillimisht për t’u siguruar që uthulla e bardhë të mos e zbardhë atë.

Si të hiqni mykun në këmishën e bardhë

Këtu janë udhëzime të hollësishme se si të përdorni uthull të bardhë për të hequr njollat ​​e gjata të mykut në rroba:

Hapi 1: Përgatitni një tretësirë ​​me uthull të bardhë: Përzieni 1 pjesë uthull të bardhë me 1 pjesë ujë. Nëse myku është mjaft i rëndë, mund të bëni një përzierje më të koncentruar me një raport 2 pjesë uthull të bardhë me 1 pjesë ujë.

Hapi 2: Vendoseni veshjen në tretësirë: Për të njomur një veshje të mykur në tretësirën e uthullës së bardhë, vendoseni në një vaskë të madhe ose legen. Ju mund të përdorni një shirit matës për të ndihmuar në mbajtjen e veshjes të zhytur në tretësirë ​​gjatë procesit të njomjes.

Hapi 3: Thitni rrobat: Thitni rrobat në tretësirë ​​uthull të bardhë për rreth 30 minuta. Nëse myku është mjaft i rëndë, mund ta lini veshjen të zhytet në tretësirë ​​deri në një orë.

Hapi 4: Larja e rrobave: Pas njomjes për një kohë të mjaftueshme, hiqni rrobat nga tretësira e uthullës së bardhë dhe lani rrobat me ujë të pastër dhe detergjent. Pas përfundimit të larjes, lëreni veshjen të thahet plotësisht përpara përdorimit.

3. Përdorni pluhur sode

Soda e bukës është pak acid dhe funksionon mirë në heqjen e njollave dhe mykut nga rrobat. Soda e bukës është alkaline, kështu që kur e përdorni, duhet të vishni doreza për të mbrojtur duart tuaja. Rrobat duhet të lahen në një mjedis të freskët për të shmangur thithjen e pluhurit.

këmishë e mykur

Këtu janë udhëzimet se si të përdorni detergjentin e rrobave me pluhur sode:

Hapi 1: Përgatitni tretësirën e pluhurit të sodës: Përzieni pluhurin e sodës me ujë derisa të treten plotësisht. Sasia e sodës së bukës për t’u përdorur varet nga shtrirja e mykut dhe madhësia e veshjes.

Hapi 2: Thithni rrobat në tretësirë: Përgatitni një lavaman ose vaskë të madhe, hidhni tretësirën e sodës së bukës në një lavaman ose vaskë të madhe. Thithni rrobat në një lavaman ose vaskë të madhe me tretësirën e sodës së bukës për rreth 1-2 orë.

Hapi 3: Lani rrobat në ujë të pastër: Pas njomjes, hiqni rrobat nga soda. Lani rrobat me ujë normal të pastër dhe thajini rrobat duke përdorur metoda natyrale si tharja me ajër ose tharja.

4. Përdorni kripë dhe limon për të hequr mykun nga rrobat

Kripa dhe limoni janë acide dhe funksionojnë mirë në largimin e mykut. Kripa dhe limoni janë acide dhe nuk duhet të përdoren në rroba me ngjyrë pasi mund t’i çngjyrojnë. Këtu janë udhëzimet se si të hiqni rrobat e bardha të mykura duke përdorur kripë dhe limon:

heqja e mykut të këmishës së bardhë

Hapi 1: Përgatitni tretësirën e kripës dhe limonit: Përzieni 2-3 lugë kripë dhe 1/2 filxhan lëng limoni për të bërë një tretësirë.

Hapi 2: Thithni rrobat në tretësirë: Vendosni rrobat e mykura në një lavaman ose vaskë të madhe dhe hidhni kripën dhe tretësirën e limonit në lavamanin e madh. Thithni rrobat në tretësirë ​​për rreth 30-60 minuta.

Hapi 3: Lani rrobat me ujë të pastër: Pas njomjes, hiqni rrobat nga tretësira me kripë limoni, lani rrobat me ujë normal të pastër dhe thajini rrobat.

5. Përdorni ujë të vluar me sodë buke

Ju mund të kombinoni ujë të valë dhe sodë buke për të hequr njollat ​​e mykut në rroba. Megjithatë, uji i vluar mund të jetë i dëmshëm për disa pëlhura të ndjeshme. Pra, provoni fillimisht duke provuar këtë metodë në një pjesë të vogël të veshjes përpara se të trajtoni mykun.

heqës myku i rrobave me ngjyra

Këtu janë udhëzime të hollësishme se si të trajtoni njollat ​​e errëta në një këmishë të bardhë duke përdorur ujë të zier dhe sodë buke:

Hapi 1: Përgatitni një zgjidhje për heqjen e mykut: Ngrohni ujin derisa të vlojë dhe më pas shtoni 1/2 filxhan sodë buke në ujë (e barabartë me rreth 120 ml sodë buke për filxhan ujë). Sigurohuni që soda e bukës të jetë tretur plotësisht në ujin e vluar.

Hapi 2: Vendosni rrobat në ujë të vluar: Vendosini rrobat në një legen të madh, më pas hidhni ujin e vluar dhe tretësirën e sodës së bukës në legen në mënyrë që të mjaftojë që rrobat të njomën në mënyrë të barabartë. Sigurohuni që rrobat të jenë zhytur në tretësirë, nëse është e nevojshme, mund të përdorni një shirit matës për të hequr rrobat brenda.

Hapi 3: Thitni rrobat: Thitni rrobat në tretësirë ​​për rreth 30 minuta. Gjatë njomjes së rrobave, duhet ta përzieni solucionin disa herë për të hequr mykun në mënyrë të barabartë dhe efektive.

Hapi 4: Larja e rrobave: Pasi të keni njomur mjaftueshëm kohë, hiqni rrobat nga solucioni dhe lani rrobat si zakonisht me ujë dhe/ose detergjent. Nëse myku është mjaft i rëndë, mund ta fërkoni butësisht mykun përpara se ta lani.Pas larjes, lërini rrobat të thahen plotësisht.

6. Përdorni pluhur të bardhë

Pluhuri i bardhë është gjithashtu një nga mënyrat për të pastruar shpejt njollat ​​e mykut në rroba. Për njollat ​​e forta të mykut, mund të përdorni një përzierje pluhuri të bardhë dhe uthull të bardhë. Raporti i përzierjes është 2 pjesë pluhur i bardhë dhe 1 pjesë uthull të bardhë për të rritur efektivitetin e heqjes së njollave të mykut.

Si të bëni një këmishë nga myku

Këtu janë udhëzime të hollësishme për përdorimin e pluhurit të bardhë për të hequr njollat ​​e mykut në rroba:

Hapi 1: Përgatitni një tretësirë ​​për heqjen e njollave të mykut: Përzieni pluhurin e bardhë me pak ujë për të formuar një pastë. Qëllimi i kësaj është të krijohet një zgjidhje e lagësht për të rrahur në mënyrë të barabartë mykun në rroba.

Hapi 2: Aplikoni tretësirën në myk: Merrni një sasi të mjaftueshme pluhuri të bardhë, aplikojeni në mënyrë të barabartë në myk. Përdorni gishtat ose një furçë të butë për të rrahur butësisht përzierjen mbi myk. Lëreni pluhurin e bardhë të zhytet në myk për rreth 30 minuta.

Hapi 3: Pastrimi i rrobave: Pasi myku të jetë zhytur në pluhur të bardhë për rreth 30 minuta, përdorni ujë të pastër për të larë rrobat, duke u fokusuar në zonën e infektuar nga myku. Nëse myku mbetet, mund ta fërkoni butësisht me një furçë të butë ose furçë sfungjeri.

Hapi 4: Larja e rrobave: Pasi të jetë fshirë pluhuri i bardhë, lani rrobat me detergjent normal dhe ujë. Pas larjes, rrobat duhet të varen në një vend të freskët për t’u tharë plotësisht.

7. Përdorni peroksid hidrogjeni për të hequr mykun nga rrobat

Peroksidi i hidrogjenit është një detergjent i fuqishëm që largon në mënyrë efektive njollat ​​dhe mykun nga rrobat. Peroksidi i hidrogjenit është një detergjent i fortë, ndaj duhen mbajtur doreza për të mbrojtur duart. Këtu janë udhëzimet se si të hiqni rrobat me ngjyrë të zezë të mykur me ujë oksigjeni:

heqës myku i rrobave

Hapi 1: Përgatitni tretësirën e peroksidit të hidrogjenit: Ngrohni ujin në rreth 60-70 gradë Celsius, derdhni peroksid hidrogjeni dhe zieni për 5 minuta të tjera për t’u tretur.

Hapi 2: Thithni rrobat në tretësirë: Përgatitni një lavaman ose vaskë të madhe, derdhni tretësirën e peroksidit të hidrogjenit në një lavaman ose vaskë të madhe. Thithni rrobat në një lavaman ose vaskë të madhe me një zgjidhje të peroksidit të hidrogjenit për rreth 1-2 orë.

Hapi 3: Lani rrobat me ujë të pastër: Pas njomjes, hiqni rrobat nga tretësira e peroksidit të hidrogjenit. Lani rrobat me ujë të pastër dhe varni për t’u tharë.

A është në rregull të veshësh rroba të lagura?

Veshja e rrobave të mykura nuk është e mirë për shëndetin pasi mund të shkaktojë disa probleme shëndetësore si alergji apo probleme me frymëmarrjen. Myku mund të zhvillohet në rroba për shkak të lagështirës në ajër ose për shkak se rrobat ruhen në zona me lagështi të lartë.

hiqni njollat ​​e mykut në rroba

Absolutisht mos i lini rrobat e mykura në dollapë ose në qese pëlhure për ruajtje afatgjatë. Nëse rrobat janë të mykura, përpiquni ta hiqni menjëherë mykun për të mbrojtur shëndetin tuaj.

Shënim për të ruajtur rrobat e bardha, këmisha me ngjyra nuk janë të mykura

Ruajtja e duhur është një metodë efektive për të shmangur rrobat e mykura. Disa shënime që duhet të dini kur ruani rrobat e bardha dhe me ngjyra janë si më poshtë:

– Ruani në kushte të thata: Ambienti i ruajtjes së veshjeve duhet të jetë i thatë, pa lagështirë të lartë, pluhur dhe rrezet e diellit direkte. Ruani rrobat në një dollap, dollap të mbyllur ose në një kuti rrobash, veçanërisht gjatë sezonit të shirave ose kur rrobat nuk përdoren për një kohë të gjatë.

si të hiqni njollat ​​e mykut në rroba

Organizoni rrobat tuaja siç duhet: Për t’i organizuar siç duhet rrobat, renditini sipas ngjyrës ose stilit përpara se t’i rregulloni në dollap.

– Përdorni qese me folie ose thasë: Vendosni në dollap foli ose thasë për të mbajtur rrobat të thata dhe pa myk.

– Tharja e rrobave në diell: Vendosni rrobat në diell për rrezet natyrale UV për të ndihmuar në largimin e baktereve dhe substancave që shkaktojnë mykun në rroba.

Lani rrobat rregullisht: Lani rrobat rregullisht për të hequr bakteret dhe substancat që shkaktojnë myk nga rrobat tuaja.

Artikulli i mësipërm ju ka udhëzuar në mënyra të thjeshta dhe efektive për të hequr mykun në rroba. Produkte lëkure Tam Anh shpreson se informacioni i mësipërm do t’ju ndihmojë kur ruani dhe pastroni rrobat. Trajtoni menjëherë njollat ​​e mykut për të mbrojtur shëndetin e familjes suaj dhe për të ndihmuar rrobat të ruajnë estetikën e tyre.

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết 10+ Cách tẩy vết mốc lâu ngày trên quần áo đơn giản sạch 100% . Đừng quên truy cập Chaolong TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *