Các loại thắt lưng da cá sấu và cách nhận biết

Rrip lëkure krokodili Është një aksesor i domosdoshëm i modës për zotërinj të suksesshëm. Në varësi të preferencave tuaja, formës së trupit dhe stilit të veshjes, mund të zgjidhni lirisht një stil të përshtatshëm rripi të lëkurës krokodili. Rripat prej lëkure krokodili mund të kombinohen me pothuajse çdo veshje, nga kostumet formale deri tek xhinset me pluhur dhe jashtë të zakonshmes. Aktualisht rripat prej lëkure krokodili shiten shumë në treg me shumë lloje të ndryshme me çmime të ndryshme.

Në këtë artikull, Tam Anh do t’ju ndihmojë të renditni emrat e rripave prej lëkure aligator, duke ju ndihmuar të keni një pamje gjithëpërfshirëse dhe më të lehtë kur vishni rripa!

Çfarë është një rrip lëkure krokodili?

Rrip lëkure krokodili është një rrip i bërë nga lëkura 100% origjinale e krokodilit, lëkura e freskët e krokodilit trajtohet kimikisht dhe lyhet (rrezitur) për të krijuar panele të përfunduara të lëkurës së krokodilit me ngjyrat e dëshiruara.

Rripi i lëkurës së krokodilit është një linjë produktesh të nivelit të lartë, ndaj ka një çmim relativisht të lartë, sepse lëkura e krokodilit është një material jo statik, ndaj është mjaft i qëndrueshëm dhe sipërfaqja e lëkurës është gjithmonë me shkëlqim.

Rripa lëkure krokodili

Karakteristikat e lëkurës së krokodilit

1. Përparësitë e lëkurës së krokodilit si rrip

Lëkura e krokodilit konsiderohet e hollë, ka përshkueshmëri të lartë, pa elektricitet statik, izolim i mirë me kore të fortë por shumë e fortë dhe nuk ndikohet lehtësisht nga mjedisi i jashtëm, prandaj është e qëndrueshme, shumë e lartë. Për më tepër, lëkura e krokodilit ka fleksibilitet të mirë, elasticitet, elasticitet të lartë, sipërfaqja e lëkurës nuk plas kur përkulet.

Lëkura e krokodilit vlerësohet jo vetëm për cilësinë e saj, por edhe për strukturën e saj. Lëkura e kurrizit, kurrizit, barkut apo këmbëve të krokodilëve sjell vlera të ndryshme estetike për çdo produkt të prodhuar në treg.

2. Të këqijat e lëkurës së krokodilit si rrip

Lëkura e krokodilit është mjaft e shtrenjtë. Prandaj, produktet nga lëkura e krokodilit falsifikohen dhe tregtohen në mënyrë kaotike në treg. Konsumatorët duhet të jenë të kujdesshëm dhe vigjilent përpara se të blejnë produktet.

ikonë e bukur e ndarjes Ju lutemi shikoni më shumë: Llojet e kopsave të rripit

Rripa lëkure krokodili

1. Klasifikimi sipas teksturës së lëkurës

Rrip lëkure barku krokodili: është një rrip me sipërfaqen e jashtme të bërë nga lëkura e barkut të krokodilit, sipërfaqe lëkure e lëmuar, model i madh lëkure, ky lloj rripi është më i buti dhe më i lehtë për t’u përdorur.

Rrip lëkure i krokodilit: Rripi është bërë nga lëkura në anën e krokodilit, kulmi është modeli rrethor i lëkurës si mermerë të madhësive të ndryshme që notojnë në sipërfaqen e lëkurës, kështu që disa njerëz e quajnë atë lëkurë krokodili. Rripi i bërë nga lëkura e ijeve të krokodilit është po aq i butë sa lëkura e barkut dhe qëndrueshmëria është e ngjashme.

Rrip lëkure krokodili

Rrip lëkure krokodili: ky është brezi tipik i kësaj lëkure zvarraniku, sepse rreshtat e thumbave (brirëve) që kalojnë përgjatë gjatësisë së rripit krijojnë një bukuri unike dhe të jashtëzakonshme. Ky lloj litari zakonisht nuk është aq i butë sa linja e lëmuar e lëkurës, por për shkak të veçorive të tij unike, ai zgjidhet nga shumë të rinj.

Rrip lëkure të bishtit të krokodilit: Për të arritur një estetikë të lartë, prodhuesit shpesh kombinojnë lëkurën e pasme dhe lëkurën e bishtit të krokodilit (ose lëkurën e barkut dhe të bishtit, lëkurën e barkut dhe lëkurën e ijeve) në të njëjtin rrip. Lëkura e krokodilit, ky është rripi më i popullarizuar i lëkurës së aligatorit në treg sot.

2. Rendit sipas përpunimit

Rrip lëkure krokodili copë e plotë: është një lloj rripi i bërë nga 1 copë lëkure pa tegel pa fuga. Ky lloj teli zakonisht ka një çmim të lartë.

Rrip lëkure krokodili: ky lloj rripi është bërë nga shumë copa lëkure së bashku, për nga estetika ky rrip është më i bukuri sepse kombinon shumë lloje modelesh lëkure në të njëjtin rrip. Për vendet e vogla të përpunimit, graftet e lëkurës janë shpesh të skicuara, kështu që nyja është qartësisht e shëmtuar dhe ana nuk është e lartë.

3. Klasifikimi i përmasave horizontale të rripave të lëkurës së krokodilit

Rrip lëkure krokodili versioni 3.5 cm (80% e lëkurës së aligatorit që shitet në treg është versioni 3.5 cm): ky është një rrip i përshtatshëm për pantallonat e zyrës, veçanërisht ato me fëmijë të vegjël poshtë.65 kg është shumë i përshtatshëm për përdorim.

Rrip lëkure krokodili versioni 4 cm: është lloji i rripit që përdoret për ata që veshin xhinse, kaki, apo personat e gjatë (mbi 80 kg) për ta përdorur për të qenë më të bukur.

4. Klasifikimi i ngjyrave të rripit prej lëkure krokodili

Lëkura origjinale e krokodilit ka një ngjyrë gri dheu, në varësi të habitatit që krijon ngjyra të ndryshme, përpara se të bëni produkte shumëngjyrëshe të lëkurës së krokodilit është procesi i nxijes së lëkurës së krokodilit, kjo është një pjesë e rëndësishme e procesit.Faktori më i rëndësishëm përcakton cilësinë dhe qëndrueshmërinë e produkteve të bëra nga lëkura e krokodilit. Me teknologjinë moderne të rrezitjes, lëkura e krokodilit mund të bëhet çdo ngjyrë që dëshironi.

Në treg, lëkura më e njohur e krokodilit është 4 ngjyrat e mëposhtme:

  • Rrip lëkure aligator i zi
  • Rrip lëkure krokodili në ngjyrë kafe
  • Rrip lëkure krokodili ngjyrë kafe e kuqe
  • Rrip lëkure aligatori prej ari.
  • Dalloni sipas strukturës së telit

Buzë e thurur me rrip lëkure krokodili: është një rrip lëkure krokodili i thurur me buzë të lëkurës së lopës, ky është një produkt shumë i përpunuar i punuar me dorë, kështu që çmimi ka frikë nga rripat e lartë të rripave të zakonshëm.

– Rrip lëkure krokodili i qepur me buzë: Ky është një rrip i stilit korean, rripi pas ngjitjes, lyerjes së kufirit do të vendoset në makinë qepëse me një çadër, rripi prej lëkure krokodili i qepur kufirin do të ketë më pak gjasa të shkëputet. më shumë ngjitës.

– Rrip lëkure krokodili me ngjitës të shtypur, bojë kufiri (ky lloj mbulon 80% të tregut): Me teknologjinë e presimit me nxehtësi dhe lyerjen e skajeve me ngjitës, jeni plotësisht të sigurt kur e përdorni.

5. Klasifikimi sipas strukturës së stilolapsit

– Rrip lëkure krokodili me kokë gjilpëre (kokë e shpuar). Shumë pak njerëz që përdorin rripat e aligatorit zgjedhin një parzmore me vrima.

– Rrip lëkure krokodili me kokë rrëshqitëse (rritje): Për këtë lloj koke përdoren kryesisht rripat prej lëkure krokodili, arsyeja pse mund ta shihni artikullin: Pse rripat prej lëkure krokodili përdorin rrallë koka të shpuara.

6. Renditni sipas mënyrës se si të bëni lëkurën e krokodilit

– Rrip lëkure peshku i thellë pa lidhje: Pjesë e tërë, zakonisht e marrë nga pjesa e pasme ose lëkura e barkut të krokodilit

– Rrip lëkure krokodili: zakonisht një rrip lidh 3 copa lëkure (2 pika lidhëse), ky është një lloj litari popullor sepse krijon shumë dizajne, litari është i rregulluar në mënyrë të barabartë, më i bukur se i gjithë pjesa.

ikonë e bukur e ndarjes Ju mund të jeni të interesuar: Si të dalloni lëkurën e vërtetë të krokodilit nga ajo e rreme

Si duhet të zgjedhin njerëzit një rrip lëkure krokodili?

Trupi i vogël: Nëse për një person mesatar dukeni të hollë ose të imët, duhet të qëndroni larg rripave të gjerë. Në vend të kësaj, klientët duhet t’i japin përparësi zgjedhjes së modeleve të vogla me ngjyra që nuk janë shumë në kontrast me rrobat. Përveç kësaj, nuk duhet të zgjidhni një litar kërpi shumë të ashpër, kështu që zgjidhni një lëkurë të bukur, të vogël dhe të lëmuar.

Forma e mirë trupore: Kjo është një gjë e mrekullueshme, djemtë duhet vetëm të përcaktojnë stilin dhe ngjyrën e rripit që përputhet me veshjen e tyre.

Trupi i madh: Është gabim të thuhet se rripat prej lëkure krokodili nuk janë të përshtatshëm për personat me trup të madh. Djemtë mund të zgjedhin dizajne me një version pak më të gjerë, cilësi më pak e ashpër do të duket më mirë. Ngjyrat e errëta janë shpëtim edhe për barkun e madh, zotërinj.

Si të kuptoni se rripi i lëkurës së krokodilit është lëkurë e vërtetë?

1. Modeli, venat dhe pendët, gjembat dhe shija në lëkurën e krokodilit nuk përsëriten në çdo krokodil dhe secila kafshë ka veçoritë e veta dalluese. Modelet, damarët e disa llojeve të zakonshme si lëkura e lopës, lëkura e kalit, lëkura e gjarprit… janë të dyfishta dhe të ngjashme në shumë detaje. Lëkura artificiale Simili, lëkura Pu… janë të njëtrajtshme dhe të forta.

(Shënim: Klientët nuk hasin në përplasje kur përdorin produktin)

2. Kur zgjedhin produktet e lëkurës së krokodilit, klientët duhet të vëzhgojnë me kujdes. Nëse është lëkura e vërtetë krokodili, sipërfaqja do të ketë zgjatime dhe shenja kur krokodilët luajnë me njëri-tjetrin, megjithëse prodhuesit e lëkurës dhe përpunuesit përpiqen të zgjedhin lëkurën më të mirë për të bërë produktet, por vrimat e vogla si poret ose vrimat, gërvishtjet janë ende specifike në natyra për të përmirësuar produktin ndërsa produktet e rreme nuk e kanë këtë veçori.

(Shënim: Vëzhgoni me kujdes kur zgjidhni produktet, mund të përdorni një xham zmadhues)

3. Nëse aplikojeni butësisht në sipërfaqe dhe ndjeni. Lëkura e krokodilit është e butë dhe e lëmuar, ndërsa lëkura imituese ka butësinë e jashtëzakonshme të shtresës plastike të krijuar nga materialet sintetike kur ato bëhen me shkëlqim (duke prekur në ditët e motit të ftohtë, nuk është e lehtë të prekesh). Lëkura artificiale do të jetë e ftohtë).

(Shënim: Duke kërcyer rëndë në lëkurën e krokodilit, duke shtrirë gjatësinë e lëkurës së vërtetë, dora lëviz ngadalë dhe në mënyrë të pabarabartë, ndërsa dora e lëkurës së rreme lëviz shpejt, në mënyrë të barabartë dhe sa më e rëndë të jetë forca, aq më e lehtë është të lëvizësh)

4. Produktet e bëra nga lëkura e kafshëve shpesh kanë erë të yndyrës shtazore (erë pak e mprehtë), dhe lëkura artificiale ka erë si rrëshirë sintetike.

(Shënim: Erë me kujdes dhe në vende të ndryshme të produktit, dhe shumë herë me një boshllëk në kohë)

5. Ngjyra e vërtetë e lëkurës së krokodilit do të shpërndahet në mënyrë të pabarabartë, pak e errët dhe e pasur, lëkura imituese është e ndritshme dhe e shpërndarë në mënyrë të barabartë.

(Shënim: Prodhuesi përpiqet të përziejë dhe të përshtasë bojën me shkëlqim të mirë me një ngjyrë të barabartë për estetikë më të mirë dhe produkt më të mirë, por nëse shikoni nga afër, nuk ka zona me të njëjtën ngjyrë, kjo është gjithashtu një veçori e vlefshme. çmimi i produkteve krokodili )

6. Shtypni fort mbi sipërfaqen e produktit me gishta. Nëse është lëkurë origjinale, do të lërë një gërvishtje në sipërfaqen e saj rreth gishtit të madh. Megjithatë, pasi klienti të heq dorën, dhëmbëzimi do të zhduket, duke dëshmuar se është lëkurë e vërtetë për shkak të elasticitetit të mirë. Materialet sintetike nuk do ta kenë këtë elasticitet, edhe dhëmbëzimi do të mbetet i paprekur dhe do të kthehet në gjendjen e tij origjinale më ngadalë.

(Shënim: Kjo metodë duhet të respektohet me kujdes dhe dallon vetëm një produkt të vetëm të lëkurës, nëse bën shumë shtresa të ndryshme të lëkurës, është e vështirë të dallohen dhe produktet në bark dhe lëkurën e shpinës dhe kokës janë shumë të vështira për t’u dalluar. )

7. Duke vëzhguar një pjesë të lëkurës së rregjur të krokodilit, klienti do të shohë se lëkura e vërtetë përbëhet nga fibra të pabarabarta dhe lëkura imituese ka të njëjtën strukturë.

8. Hidhni disa pika ujë në sipërfaqen e lëkurës, nëse lëkura e vërtetë pas një kohe të shkurtër thith ujin dhe përhapet përreth dhe lëkura e rreme është bërë nga Simili, lëkura Pu nuk është e tillë.

(Shënim: Kjo metodë është për shkak se lëkura është nxirë dhe mbrojtur me bojë, kështu që uji është i ngadalshëm për t’u thithur. Duke djegur ose djegur, lëkura e vërtetë e krokodilit do të nuhasë si flokë të djegur, dhe lëkura etnike e krokodilit do të marrë erë. plastika e shkrirë – Kjo metodë është bërë në një mostër të lëkurës së dyqanit për të shmangur dëmtimin e produktit)

9. Lëkura e vërtetë, tendinat dhe nyjet në lëkurë janë të buta dhe fleksibël, shtresa korneum nuk është fleksibël. Në lëkurën e imituar, nyjet në lëkurë janë më të ngurtë dhe jo fleksibël sepse për shkak të procesit të shtypjes (ngjeshjes) në venën e lëkurës, nyjet do të jenë më të ngurtë.

10. Zakonisht, venat e lëkurës së vërtetë të krokodilit do të jenë më të këqija dhe të pabarabarta, kështu që kur përdorni thonjtë, mund t’i lidhni venat e tij, ndërsa lëkura e rreme, damarët stampohen me makinë, kështu që është e cekët, e njëtrajtshme dhe e fortë, prandaj mos e përdorni Mund të ngjiten thonjtë.

(Shënim: Varet nga vendndodhja e lëkurës në trup me krokodilat si produkt)

Epilogu

Më sipër është një përmbledhje e njohurive për llojet më themelore dhe më të plota të rripave prej lëkure krokodili. Shpresojmë që përmes artikullit të Tam Anh Leather do ta kuptoni më mirë këtë lëkurë të klasit të lartë si dhe vlerën që ajo sjell. Në të njëjtën kohë ekziston një metodë, një mënyrë për t’u kujdesur për lëkurën e krokodilit që keni.

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Các loại thắt lưng da cá sấu và cách nhận biết . Đừng quên truy cập Chaolong TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *